Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuws

Het loopt storm!

2 weken geleden is het programma van het Mini Symposium bekend gemaakt en was het mogelijk voor preventieassistenten om zichzelf aan te melden voor deze leuke, interessante dag.
Inmiddels lopen de aanmeldingen storm en hebben we nog slechts enkele plaatsen beschikbaar. Meld je dus snel aan om verzekerd te zijn van deelname!
Klik hier voor het programma en voor het aanmelden.

Geplaatst op 13-04-2019

 

Mini Symposium 30-08-2019

Vrijdag 30-08-2019 organiseert het Register Preventieassistenten een Mini-Symposium voor preventieassistenten.
Voor meer informatie klik hier.

Geplaatst op 13-12-2018

 

 

Register Preventieassistenten verwelkomt 1500ste preventieassistent!

Op maandag 16 juli reikte de voorzitter van het register, de heer Erik van Groen, aan Esther Wolf – preventieassistente bij Praktijk IJmondzorg- bloemen, een feesttaart en een cadeaubon uit.

Esther heeft de opleiding tot preventieassistent met goed gevolg afgelegd bij Edin. Wij wensen haar een goede toekomst als preventieassistente toe!

Geplaatst op 20-07-2018

 

 

Register Preventieassistenten verwelkomt 1250ste preventieassistent!

Nog niet zo lang geleden kon het Register Preventieassistenten de 1250ste ingeschreven preventieassistent verwelkomen. Op vrijdag 24 maart reikte bestuurslid van het register, mevrouw Maud van Gageldonk aan Marleen Kivits – preventieassistente bij tandarts Jeucken en tandarts Nelemans te Sprang-Capelle- bloemen, een feesttaart en een cadeaubon uit.

De opleiding tot preventieassistent heeft Marleen in 2016 gevolgd bij PAOT Nijmegen. Marleen is een erg enthousiaste preventieassistent, die het vak ontzettend leuk vindt. Sinds het behalen van het diploma preventieassistent heeft zij in de praktijk een eigen preventie-agenda.Wij wensen haar een goede toekomst toe!

 Geplaatst op 25-04-2017

 

 

1000e preventieassistent in het register ingeschreven!

Kort geleden kon het register preventieassistenten de 1000e ingeschreven preventieassistent verwelkomen. Op maandag 22 augustus reikte de voorzitter
van het register, de heer Erik van Groen aan Shanna Pronk -preventieassistente bij tandarts Jacques Dekker te Hoorn- bloemen, een presentje en een feesttaart uit.

Shanna heeft haar opleiding gevolgd bij Edin en vanwege het heugelijke feit kreeg  de praktijk van de directeur van Edin ook nog een cheque om te besteden aan cursussen. Shanna vindt het werk
als preventieassistent heel leuk en uitdagend en bouwt haar werkzaamheden in de praktijk uit. Wij wensen haar een goede toekomst toe!

 Geplaatst op 29-08-2016

 

 

KNMT Preventietour 2016: Houd je patiënt veilig!

Hoe ga je in jouw werk om met de veiligheid van patiënten en collega’s? Weet je welke risico’s ze lopen? Kun je met elkaar praten over fouten, twijfels of incidenten? Weet je wat er in de herziene Richtlijn Infectiepreventie staat? Tandarts- en preventieassistenten kunnen antwoord krijgen op dat soort vragen tijdens de KNMT Preventietour 2016. In april doet de tour 6 plaatsen in heel Nederland aan.

Met bobsleekampioen Edwin van Calker
Een van de sprekers is bobsleekampioen Edwin van Calker. Hij had de moed om te besluiten niet van start te gaan tijdens wat de belangrijkste wedstrijd van zijn leven moest worden, de Olympische Spelen in Vancouver. Hij nam het besluit omwille van de veiligheid van zijn team. Van Calker komt op de thema-avonden vertellen over dat onderwerp en hoe je daar als team aan kunt werken. Het tweede thema is op de avond is het voorkomen van infecties tijdens het werk in de tandartspraktijk.  

In april in zes steden
De KNMT Preventietour 2016 doet in de maand april Arnhem, Roermond, Lijnden (bij Schiphol), Rotterdam, Groningen en Nieuwegein aan, en loopt parallel aan een programma voor tandartsen. Het programma duurt van 18 tot 21.30 uur. Het programma is gericht op alle ondersteunende medewerkers in de mondzorgpraktijk. Deelname kost 75 euro per persoon.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.knmt.nl/preventietour

 

Geplaatst op 20-03-2016

 

 

Astrid Kuiper-Hoekstra Preventieassistent van het Jaar 2016

Vrijdag 8 januari 2016 werd tijdens de 6e Landelijke Dag voor de Preventieassistent voor de eerste keer de Preventieassistent van het Jaar gekozen. Astrid werd winnares van deze eretitel. Een jaar lang is zij titeldrager voor de preventieve mondzorg.

Lees hier meer.

Geplaatst op 12-01-2016

 

Register Preventieassistenten verruimd overgangsregeling

Het Register Preventieassistenten heeft haar overgangsregeling verruimd. Voorheen was registratie met terugwerkende kracht alleen mogelijk voor preventieassistenten die een cursus Preventieassistent onder KNMT-licentie hadden gevolgd. Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat ook andere cursussen Preventieassistent die in het verleden zijn gegeven voldoen aan de kwalitatieve eisen van het Register Preventieassistenten. Preventieassistenten die in het verleden een cursus van Academie Tandartsenpraktijk, Beekpark Academy of Centrum Tandzorg (Wierda en Wolksy) met goed gevolg hebben afgerond kunnen zich nu ook registreren. Lees het persbericht

 Geplaatst op 22-09-2014